dilluns, 28 de novembre del 2016

L'assetjament escolar



Aquests últims anys s’ha detectat un augment de l’assetjament escolar en instituts i escoles. Alguns joves d’avui en dia agredeixen els seus companys.

En moltes ocasions, el perfil de l’agressor es correspon amb el d’un individu que pot haver patit maltractaments en primera persona o pot haver presenciat o viscut escenes de violència masclista durant la seva infantesa. Això li pot haver provocat un trauma tan gran que condicioni el seu comportament i li faci reproduir ara, o més endavant, el rol de l’agressor. També, la facilitat amb la qual el jovent accedeix a videojocs de continguts violents i catalogats per a majors d’edat poden estar entre les causes que expliquen que aquests casos d’assetjament escolar vagin en augment.

Jo penso que les víctimes del bullying necessiten rebre atenció psicològica i, en alguns casos, fins i tot, psiquiàtrica per culpa de les agressions físiques i/o psicològiques que estan patint.

Les víctimes de l’assetjament escolar ho han de comunicar d’immediat als pares, professors, germans i persones del seu entorn immediat per poder trobar una solució i que no pateixin més, perquè poden, fins i tot, pensar en el suïcidi si no es troba una solució que posi fi a l’infern que estan vivint.

Les autoritats educatives i socials haurien d’actuar d’immediat i establir les sancions o càstigs pertinents als agressors i a aquells que els encoratgen o els animen a continuar amb aquestes conductes violentes i agressives. No sembla normal, per exemple, que hagi de canviar de centre la víctima d’una agressió, sinó l’agressor.


Wiam Abouch Bouich, 3r ESO B


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada