dijous, 8 de desembre del 2016

Un minut contra la violència masclista

El passat dimecres, 25 de novembre de 2016, a l’institut Salvador Vilaseca vam fer un minut de soroll per a denunciar la violència masclista. Va ser diferent perquè el lema era ¨no ens quedem callades¨ i el que volíem visibilitzar era la nostra presència, que som aquí, al costat de les víctimes, que som iguals i que no podem permetre que ens trepitgin. Intentàvem fer veure a les dones maltractades la importància que tenen i que han de parlar. Que el que comença sent una discussió pot acabar sent una agressió si no ho expliquen o ho denuncien. Haurien de trucar immediatament al 012 enfront de qualsevol sospita d’indicis de violència. Comunicar-ho directament perquè es impossible tenir una relació amb algú que et controli i sospiti de qualsevol acció que es realitzi. Per això, l'institut salvador Vilaseca està en contra de la violència i, per això, es va realitzar aquest acte després del pati a les 12.00 h.
Hi va participar l'equip directiu i el grup de batucada de l'institut "Toca-l’hi". L’acte va ser presentat per la directora del centre, Montse Plans, amb l'ajuda de dues alumnes de quart que ens van llegir un petit fragment contra la violència masclista.
Va ser un acte molt diferent als habituals, ja que normalment es “un minut de silenci”, en canvi, en aquesta ocasió, va ser un minut de soroll per fer veure la presència de totes les dones maltractades. I desitgem que d’aquesta manera moltes dones s’animin i se n'adonin del perill que corren si no denuncien una agressió.

Sara Zariouh, 3r ESO B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada